
مرحوم مغفور، آیت الله حاج میرزا خلیل کمره ای(قده) از عالمان پرسابقه و منادیان وحدت اسلامی بود که سالیان طولانی در تهران به خدمات دینی اشتغال داشت. او به دلیل گرایش دیرین خود به اتحاد مذاهب اسلامی، با تشکلها و کانونهای مختلف در جهان اسلام مرتبط بود و در کنگرههای متعددی با حضور متفکران اسلامی در پاکستان و مصر شرکت نمود. شاخص ترین مسافرت وی در این باب، سفری است که به اتفاق مرحوم آیت الله سید محمود طالقانی و به نمایندگی از آیت الله العظمی بروجردی به مصر رفتند تا از علامه شیخ محمود شلتوت به خاطر صدور فتوای وی در جواز عمل به فقه شیعه تشکر کنند. آیت الله کمره ای سرانجام در 19 مهر ماه 1360 در تهران وفات یافت. تصاویر پیش روی شما، شمه ای از حیات دینی و اجتماعی آن بزرگ را نشان می دهد.
طبق اطلاعات موسسه خانه کتاب ، از جمله کتابهایی که در هفته گذشته با موضوع تاریخ و سیاست چندمین چاپ خود را تجربه کردند، میتوان «مبانی علم تاریخ» به نویسندگی حسین مفتخری، «سقوط شاه» نوشته فریدون هویدا و «نگرشی نو در تحلیل انقلاب اسلامی» تالیف محمدتقی عباسی را نام برد.
هفدهم آذرماه
جمهوری اسلامی ایران با احضار سفیر هند، مراتب اعتراض خود را نسبت به تخریب مسجد بابری توسط هندوهای افراطی اعلام کرد.
تبریز، اصفهان، همدان و کرمان شاهد تظاهرات گسترده مردم علیه رژیم شاه بود. امریکا نیز عملیات خروج اتباع خود از ایران را آغاز کرد.
جرالد فورد رئیسجمهور اسبق امریکا گفت این به صلاح امریکا است که فقط شاه بر ایران حکومت کند.
رجبعلی منصور در 92 سالگی درگذشت. وی 7 مرتبه وزیر، 6 مرتبه سفیر، 4 بار استاندار و دو نوبت نخستوزیر بود.
1350
شهرهای عراق، کویت و امارات متحده عربی شاهد برگزاری تظاهراتی علیه اقدام ایران در تصرف جزایر خلیج فارس بود.
1344
ملک فیصل پادشاه عربستان برای یک دیدار رسمی وارد تهران شد.
1321
به دلیل کمبود نان، مردم پس از تجمع در میدان بهارستان نمایندگان مجلس را مؤاخذه کردند و در پی با بیاعتنایی نمایندگان، تظاهرات خشونتآمیزی در خیابانهای نادری، اسلامبول، لالهزار به راه انداختند؛ به مغازهها حمله کردند و خانه نخستوزیر ـ احمد قوام ـ را به آتش کشیدند. بر اثر تیراندازی مأموران عده زیادی به قتل رسیدند.