1373
سرلشکر منصور ستاری ـ فرمانده نیروی هوائی جمهوری اسلامی ایران ـ به هنگام بازگشت از مأموریتی به جنوب کشور در حوالی اصفهان و بر اثر سانحه سقوط هواپیما به شهادت رسید.
1357
سران 4 دولت غربی در کنفرانس «گوادلوپ» اخرین تلاشهای خود را برای حفظ رژیم شاه به کار بستند.
سپهبد بدره ای به فرماندهی نیروی زمینی و سپهبد رحیمی به فرمانداری نظامی تهران منصوب شدند.
1366
دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در اعتراض به سفر کارتر به تهران، سه روز تعطیل شدند.
1365
تظاهرات خیابانی ضدحکومتی به طور پراکنده در تهران برگزار شد.
1353
ایران 10 درصد از سهام کارخانه تولید اورانیوم فرانسه را خرید.
1350
به دنبال اعلامیه آیتالله خوانساری، بازار تهران تعطیل شد و اصناف و تجار در مسجد سیدعزیزالله حضور یافتند. در این جلسه آقای فلسفی جنایات رژیم عراق را تشریح کرد. بسیاری از سفرای کشورهای اسلامی نیز در این اجتماع حضور داشتند.
1347
حمید سیاح درگذشت. وی در شهریور 1320 به کابینه فروغی وارد شد و در انعقاد پیمان سهجانبه (ایران، روسیه و انگلستان) نقش اساسی داشت. مدتی هم سفیر ایران در مسکو بود.
1339
مانور مشترک دریایی ایران و امریکا در آبهای خلیج فارس برگزار شد.
1337
مرزداران ایرانی و نیروهای مرزی عراق به تبادل آتش پرداختند.
1320
رجبعلی منصور ـ نخستوزیر سابق ـ به استانداری خراسان منصوب شد.
1312
سیدحسن تقیزاده وزیر مختار ایران در فرانسه شد.
1304
ادوارد براون ـ مستشرق و ایرانشناس معروف و استاد زبان فارسی در دانشگاه کمبریج و صاحب تألیفات عدیده در زبان و فرهنگ و ادب فارسی، درلندن درگذشت. وی به زبانهای فارسی، عربی و ترکی مسلط بود و از مدافعان و مروجان فرقه ضاله بابیگری و بهائیگری بود. وی مدعی صوفیگری بود و با نام «صفا علی» یک سال در شهرهای مختلف ایران به سیاحت و سیاست پرداخت.
1300
بین ایران و افغانستان روابط سیاسی برقرار شد و اعتلاءالملک به سمت وزیرمختار رهسپار کابل شد.
1291
25 روز پس از استعفای صمصامالسلطنه از ریاست دولت، ناصرالملک که در لندن به سر میبرد، با این استعفا موافقت کرد. صمصام، روز 20 آذر استعفای خود را برای ناصرالملک مخابره کرده بود.
1290
امانالله میرزا ضیاءالدوله تبریزی ـ فرمانده قشون آذربایجان ـ که به دنبال تصرف تبریز توسط قوای قزاق روس به کنسولگری انگلیس پناه برده بود، خودکشی کرد
در پی عزل مورگان شوستر امریکایی از اداره مالیه، که تحت فشار روسیه صورت گرفت به پیشنهاد هیئت وزیران و فرمان ناصرالملک نایبالسلطنه، میسیو مرنارد بلژیکی رئیس کل گمرک ایران به مقام خزانهداری کل منصوب شد.
1288
نجفقلی خان صمصامالسلطنه بختیاری ـ از رهبران مشروطه ـ با 3 هزار نیرو وارد اصفهان شد و پس از تصرف شهر، «انجمن مشروطه» را تشکیل داد. اقبالالدوله ـ حاکم مستبد اصفهان ـ نیز به سفارت انگلیس پناهنده شد.