مهندس مهدی بازرگان اولین نخستوزیر دولت جمهوری اسلامی ایران به دنبال یک عارضه قلبی در سن 87 سالگی درگذشت.
1359
52 گروگان امریکایی در تهران پس از 444 روز آزاد شدند. این رویداد با شکست کارتر در انتخابات و خروج وی از کاخ سفید همزمان بود.
1357
روزنامه آلیک ـ ارگان ارامنه تهران ـ از ارامنه سراسر کشور خواست تا به احترام خونهای ریخته شده در جریان انقلاب اسلامی ایران از برگزاری جشنهای عید کریسمس خودداری شود.
امام خمینی طی حکمی به یدالله سحابی به وی مأموریت داد تا به اتفاق آقایان محمدجواد باهنر، علیاکبر معینفر و دو نفر دیگر که با مشورت یکدیگر تعیین میشوند. اعتصابها را طوری سازمان دهند که حداقل خسارت به مردم و حداکثر خسارت را متوجه دستگاه غاصب نماید.
وزارت خارجه امریکا اعلام کرد اردشیر زاهدی هنوز کنارهگیری نکرده و بین نیویورک، تگزاس و کالیفرنیا در رفت و آمد است تا بتواند محلی مناسب و امن برای اقامت شاه پس از ورود او به امریکا تدارک ببیند.
امام خمینی با انتشار پیامی اعلام کردند: به زودی به ایران خواهم آمد. ایشان در پیام دیگری کارکنان دولت را به ادامه اعتصابات فراخواندند.
هزاران نفر از افسران و همافران پایگاه نهم شکاری بندرعباس در محوطه پایگاه به حمایت از امام خمینی و انقلاب اسلامی تظاهرات کردند. در همین روز ارتشبد قرهباغی از ریاست ستاد ارتش استعفا داد ولی بختیار استعفای وی را نپذیرفت. نیروهای سه کلانتری نیز در تبریز، ساختمان کلانتری را ترک و به مردم پیوستند.
جیمز توک ـ پروفسور امریکایی ـ که 6 روز در نوفل لوشاتو حضور داشت، در مقاله در نیویورک تایمز نوشت: نظامی که آیتالله خمینی درصدد پیاده کردن آن در ایران است بر دمکراسی، آزادی مذاهب، عدالت اجتماعی و توسعه کشاورزی متکی است.
مسعود رجوی سرکرده سازمان مجاهدین خلق که با وساطت رییس ساواک از اعدام نجات یافته بود همرا با جمعی از محکومان از زندان آزاد شد .
1354
شاه در مصاحبهای که همزمان در اطلاعات، الاهرام و السیاسه منتشر شد اعتراف کرد در جنگ ظفار 50 نظامی ایران کشته شدند.
به نوشته روزنامه اطلاعات، بعضی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ـ منافقین ـ در جریان محاکمات خود اعتراف کردند مجید شریفواقفی را به این دلیل کشتند که مخالف تروریسم بود و آدمکشی را مغایر تعالیم عالیه اسلامی میدانست.
1347
ساواک از سفر حجت الاسلام سیدعلی خامنهای به نجف و دیدار با امام خمینی، جلوگیری کرد.
1344
تیمسار سرتیپ فرسیو اعلام کرد که اعضای یک حزب مخفی به نام «حزب ملل اسلامی» شامل 55 عضو مسلح همراه با رهبر آن ـ محمدکاظم موسوی بجنوردی ـ بازداشت شدند.
روابط ایران و لبنان تیره شد و طرفین سفیران خود را فراخواندند.
1341
برای مقابله با اقدامات شاه ـ «انقلاب شاه و ملت» ـ امام خمینی و علمای طراز اول قم تشکیل جلسه دادند و اعلامیهای با 9 امضا منتشر کردند.
1335
معاون رئیس جمهور شوروی، رئیسجمهور ارمنستان و 11 نماینده مجلس شوروی وارد تهران شدند.
1330
کلیه کنسولگریها و دفاتر تجاری انگلیس در ایران بسته شد.
1327
ترومن رئیس جمهور امریکا طرح «اصلاحات» خود را که به «اصل 4 ترومن» شهرت یافت، ارائه کرد. این طرح زیر پوشش کمک به کشورهای کم رشد، افزایش سرمایهگذاریهای امریکاییها در این کشورها، به دست آوردن بازارهای فروش، منابع مواد خام و مراکز استراتژیک نظامی را در کشورهای موردنظر دنبال میکرد. جزئیات این طرح برای بسیاری از کشورها و از جمله ایران ارسال شد.
1324
ابراهیم حکیمی به دلیل عدم موافقت در حل بحران آذربایجان، از نخستوزیری استعفا کرد.
1299
سلطان عبدالمجید میرزا ـ عینالدوله ـ درخواست احمدشاه برای تشکیل کابینه را مجدد را رد کرد.