1366
بر اثر بمباران شیمیائی شهر کردنشین حلبچه 5 هزار نفر از مردم این شهر جان خود را از دست داده و 7 هزار نفر دیگر مصدوم و مجروح شدند.
1352
مرزهای غربی ایران بار دیگر مورد حمله نظامیان عراقی قرار گرفت.
1345
عبدالرحمان عارف رئیس جمهور عراق با هدف بهبود روابط با ایران وارد تهران شد.
1344
دفاتر امام خمینی در سراسر کشور توسط حکومت شاه تعطیل و رسالههای ایشان از کلیه کتابفروشیها جمعآوری شد.
1340
با تشکیل اولین جلسه کمیته مرکزی حزب ملل اسلامی به ریاست سید محمد کاظم موسوی بجنوردی فعالیت مخفی این حزب با در پیش گرفتن مشی مسلحانه علیه رژیم شاه آغاز شد.
1333
دو عضو کمیته مرکزی حزب توده به نامهای شرمینی و مرتضی یزدی دستگیر شدند.
1328
محمد ساعد مراغهای که در پی استعفای «هژیر» در آبان 1327 به مقام نخستوزیری منصوب شده بود، استعفا کرد و چند روز بعد علی منصور عهدهدار تشکیل کابینه شد. کابینه دوره محمد ساعد در 17 آبان 1327 تشکیل شده بود.
1302
در پی توهین یکی از نمایندگان مجلس به مدرس، تظاهرات بزرگی در تهران و چند شهرستان دیگر کشور برگزار شد و مردم مخالفت خود را با جمهوری مورد نظر رضاخان اعلام کردند.
1296
وزیر مختار انگلیس در تهران تصریح کرد دولت متبوع وی منافع خود در ایران را به وسیله قوای مسلح خود تأمین خواهد کرد.
1295
سید ضیاءالدین طباطبائی مدیر روزنامه رعد به دستور وثوقالدوله رئیسالوزرا در رأس هیأتی برای مذاکره و عقد قرار داد دوستی با روسیه رهسپار مسکو شد.
1294
نظامیان روسیه اصفهان را اشغال کردند.
1291
نظمیه تهران با سازماندهی جدید توسط کلنل «وستد» سوئدی تأسیس و آغاز به کار کرد. در این روز از سوی نامبرده دستور استخدام پانصد «آژان» برای تهران صادر شد.
1288
ستارخان و باقر خان سرداران آذربایجان، تبریز را به قصد تهران ترک کردند. آنان در مسیر حرکت مورد تجلیل مشروطهخواهان قرار گرفتند.
1287
میرزا علی آقا ثقةالاسلام طی تلگرافی از محمد علی شاه درخواست کرد برای متوقف شدن جنگ میان قوای دولتی و مشروطهخواهان، به مشروطیت تن دردهد.