1365
رییس دورهای شورای امنیت سازمان ملل در بیانیهای کاربرد سلاحهای شیمیایی توسط عراق علیه نیروهای ایرانی را محکوم کرد.
1356
شبکه اول تلویزیون سراسری آلمان فدرال در یک برنامه مستند 12 دقیقه ای به فعالیت ماموران ساواک در آلمان و همکاری گسترده سازمانهای اطلاعاتی دو کشور اعتراف کرد .
1342
با تحریم نوروز از سوی امام خمینی (ره)، مجالس جشن و شادی در کشور برگزار نشد. بعضی از مراجع نیز بر سر درمنازل خود، پرچم سیاه افراشتند.
1339
مدرسه علمیه حقانی با تلاش حججاسلام سیدمحمد حسینی بهشتی، مهدی حائری تهرانی، علی مشکینی و حسین حقانی با هدف تحول در نظام آموزشی حوزه و کادر سازی برای فعالیتهای آینده آن در قم تاسیس شد.
4 روز پس از ورود سردار محمد داوود صدر اعظم کمونیست افغانستان به تهران اعلامیه مشترکی مبنی بر توسعه روابط دو کشور در تهران و کابل منتشر شد .
1325
ترومن رئیس جمهور امریکا، استالین راتهدید کرد که چنانچه دستور خروج نظامیان روس را از ایران صادر نکند، امریکا نیز در ایران مداخله نظامی خواهد کرد.
سیدضیاءالدین طباطبایی به دستور احمدقوام ـ قوام السلطنه ـ و به موجب ماده 5 حکومت نظامی بازداشت شد.
1314
طبق بخشنامه وزارت امور خارجه نام کشور در مکاتبات رسمی از پرس و پرشیا به ایران تبدیل شد.
تاریخ رسمی کشور بر ماههای شمسی تنظیم شد و به کار بردن ماههای هجری قمری ممنوع گردید.
1311
بانک ملی ایران برای اولین باراسکناس چاپ کرد. اولین اسکناسها با عکس رضاشاه و دکتر «لیندن بلات» مدیرکل بانک و دکتر علاء میر بازرس دولت به جریان افتاد.
1309
سفارت ایران در جده توسط حبیب الله هویدا ـ عین الملکـ تأسیس شد. وی تا آذر 1312 وزیر مختار ایران بود.
1307
همسر رضاخان و عدهای از زنان درباری بدون رعایت حجاب اسلامی برای شرکت در مراسم تحویل سال، وارد حرم حضرت معصومه(س) شدند، اما با اعتراض روحانیون و مردم مجبور به خروج از حرم گردیدند.
1300
مراسم سلام نوروزی درکاخ گلستان و در حضور احمدشاه قاجار برگزار شد. در این مراسم رضاخان فرمانده قزاقها ، فرماندهان سوئدی نظمیه و ژاندارمری ، سیدضیاء الدین طباطبایی رئیس الوزراء و تنی چند از درباریان کسی حضور داشتند. گفتنی است بسیاری از رجال کشور، در پی کودتای سوم اسفند 1299 رضاخان در زندان به سر میبردند.
اداره بلدیه در تهران و شهرستانها از حالت انجمنهای شهری خارج و به صورت شهرداری تحت نظارت مستقیم دولت درآمد .
1299
کلنل فضل الله خان از صاحب منصبان ژاندارمری در اعتراض به قرارداد 1919 وثوق الدوله با انگلیس که متضمن تحت الحمایگی ایران توسط انگلیسیها بود خودکشی کرد.
1296
وثوق الدوله رئیس الوزراء باتشکیل سپاه 11هزار نفره جنوب تحت فرماندهی انگلیس موافقت کرد. نمایندگیهای سیاسی روس وانگلیس در دهم مرداد سال گذشته درخواست تشکیل سپاه جنوب به فرماندهی انگلیس و افزایش نیروهای قزاق به فرماندهی روسها را به سپهسالار اعظم رئیس الوزراء داده بودند.
1290
به دلیل باقی ماندن قوای بیگانه در خاک ایران، مردم از برگزاری مراسم جشن نوروز خودداری کردند . به دعوت علما روز اول فروردین عزای ملی اعلام شده بود .